Honda CBR XX Forum banner
81 - 97 of 97 Posts
Discussion starter · #82 ·
Cześć wszystkim,
Jeżdżę obecnie z wskaźnikiem biegów.
W instrukcjach prosi się mnie o zamocowanie na czujniku prędkości.
Czy jest on umieszczony?
Dziękuję z góry
Przepraszam, nie rozumiem tego....

Co to za wskaźnik.. to może nam pomóc

Przewód, którego szukasz, powinien być różowo-zielony.

Cześć wszystkim,

kupiłem pod koniec sezonu 2014 '07 XX. To niesamowite. W czasie zimy poleruję pozostałe rzeczy. Wyjąłem deskę rozdzielczą, otworzyłem ją, aby naprawić wskaźnik biegów, który zainstalował poprzedni kierowca.
Niestety kable są przecięte. Również sam wskaźnik nie ma już obudowy, aby zmieścić się w desce rozdzielczej. Chciałem go i tak podłączyć i zostało mi kilka kabli. Wciąż nie jestem pewien, czy to gipro x-type, acumen czy digi datatool :/

Mam dwa zestawy kabli:
1) pomarańczowy, brązowy, czerwony, zielony
2) ekranowany kabel z niebieskim i czerwonym. Przypuszczam, że jest to dla starych motocykli, aby uzyskać prędkość dla zewnętrznego czujnika.

Z mojego własnego odczucia może to być;
czerwony - klucz
zielony - neutralny
pomarańczowy lub brązowy - prędkościomierz lub obrotomierz
Nadal nie widzę "masy".

Proszę o pomoc :)

Image
Image
Jeśli to Acumen, powinno tak mówić. Mogę jeszcze mieć instrukcje. Może.

Wysłane z mojego iPhone'a 5 za pomocą Tapatalk

Discussion starter · #89 ·
Nie widziałem jeszcze takiego wskaźnika biegów. Rozebrałem GiPro, a także Accumen i wydaje się, że to nie jest żaden z nich. Na podstawie sekwencji pokazanej w twoim filmie, zgaduję, że masz prawidłowe okablowanie.

Tak jak w pokerze: "Wychodzę!"

Instalacja GiPro X za obrotomierzem jest absolutnie genialna. Uwielbiam ten wygląd. Osobiście nie miałem na to czasu, ale stwierdziłem, że zmieści się ładnie między przyciskami 'mode' i 'set'. Bardzo zadowolony z tego, jak wygląda i działa. Łatwa instalacja - przewód do podłączenia wpinany jest do generatora impulsów zapłonu, który jest żółty ze srebrnymi paskami. Instrukcja GiPro mówi, aby wpiąć się w żółty przewód.

Osobiście nie jestem wielkim fanem "wiszących" kabli.
Image
Wolę, żeby były jak najbardziej ukryte.

Wysłane z mojego iPhone'a 5 za pomocą Tapatalk

Czy macie zdjęcie, gdzie należy podłączyć złącze krosna? Nie otwierałem jeszcze deski rozdzielczej, nie wiem jak to wygląda, szukam kilku różnych modeli na rynku, po prostu chcę się upewnić i zrobić zasób na temat tego, co należy zrobić. Pozdrawiam.

Poważnie myślę o dodaniu tego moda. (częściowo dlatego, że skończyły mi się rzeczy do ulepszenia) I dlatego, że wygląda fajnie i dobrze jest wiedzieć, na jakim biegu się czasami jest. Zrobiłem sztuczkę z 2. biegiem na światłach. A potem zgasłem przy starcie. Wstyd. Zastanawiam się tylko, czy GiPro X to system plug and play. I gdzie się go podłącza? Pozdrawiam.

Poważnie myślę o dodaniu tego moda. (częściowo dlatego, że skończyły mi się rzeczy do ulepszenia) I dlatego, że wygląda fajnie i dobrze jest wiedzieć, na jakim biegu się czasem jedzie. Zrobiłem sztuczkę z 2. biegiem na światłach. A potem zgasł przy starcie. Wstyd. Zastanawiam się tylko, czy GiPro X to system plug and play. I gdzie się go podłącza? Cheers.
Tak, jestem prawie pewien, że tak jest, kolego. Podłącza się go do czujnika prędkości. Musisz tylko "nauczyć" je przełożeń swojego roweru, przechodząc przez biegi na centralnej stopce. Upewnij się, że dostajesz taki, który pasuje do XX, ponieważ kupiłem używany tylko po to, by dowiedzieć się, że nie pasuje.

Czy jest jakaś szansa na odzyskanie tych zdjęć w oryginalnym poście?
Kupiłem nowy GIpro X-Type G2 dla mojego 'Bird i zamierzam zainstalować go w obrotomierzu.
Niestety nie. Zdjęcia "zaginęły", gdy kilka lat temu miała miejsce aktualizacja forum. Zastąpiłem swoje zdjęcia w niektórych moich starych postach, ale jedyną osobą, która ma teraz dostęp do zdjęć, jest OP.

81 - 97 of 97 Posts